T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENLER - Ayvalıdere İlkokulu

Rehberlik ve Psikolojik Danışma | Ders Çalışma Odası için Dekorasyon Önerileri

Ders çalışma odasının sahip olması gereken çeşitli özellikleri olduğu öğrendik. Ama bu kesinlikle bir dekorasyon uygulanmayacağı anlamına gelmemektedir. Çünkü iyi bir dekorasyon, herkes için verim demektir. Bu nedenle ister küçük ister bir üniversite öğrencisi için ders çalışma odasının da sahip olması gereken bir dekorasyon vardır.

İşte ders çalışma odası için dekorasyon önerilerimiz:

Ahşabın Sıcaklığı: Hepimizin bildiği gibi ahşap sıcak bir materyaldir. Farklı ağaçlardan üretilen ağaçların renkleri ve auraları olduğuna da inanılır. Bu nedenle ders çalışma odasında da ahşap kullanımı atlanmamalıdır. Masadan kitaplıklara, raflardan yer döşemesine kadar birçok yerde ahşabın sıcaklığından yararlanabilirsiniz.

Zihin Açan Beyaz Renk: Renklerin de bir enerji olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Ders çalışma ortamında beyaz rengin kullanımının, zihin açıcı özelliği vardır. Üstelik yalın bir görünüm oluşturacağı ve ahşap ile iyi bir uyum sağlayacağı da yadsımaz bir gerçektir. Bu nedenle uygun gördüğünüz yerlerde beyaz kullanmaktan çekinmeyin.

Büyük Kütüphaneler: Ders çalışmak dediğimiz zaman aklımızda büyük kütüphaneler canlanır. Her ne kadar günümüzde bilgisayarlar bunların yerini alsa bile kütüphaneler hala dekorasyonun olmazsa olmaz bir parçasıdır. Bu yüzden büyük, ahşap, renkli veya dekoratif bir ürün tercih edebilirsiniz.

Yeterince Büyük Bir Masa: Ders çalışma için en önemli materyallerden birisi masadır. Ne kadar uygun bir masa kullanırsanız verim o kadar artacaktır. Küçük bir masa, sıkışıklık ve karmaşa yaratacaktır. Ama yeteri kadar büyük bir masa kullanırsanız istediğiniz düzeni bulabilirsiniz.

Kullanışlı Mobilyalar: Çalışma odasının derli toplu olması gerektiğini öğrendik. Bu nedenle ne kadar kullanışlı mobilyalar kullanırsanız o kadar düzenli bir ortam yaratırsınız. Ortalıkta duracak herhangi bir ürüne özgü bir çekmecesi olan kütüphaneler, masalar veya sehpalar işinizi kolaylaştıracaktır. Modüler ürün bulma konusunda günümüzde oldukça fazla seçeneğe sahipsiniz.

Yatak ile Ders Çalışma Ortamını Bölmek: Eğer ders çalışma ortamına çevirecek bir odanız yoksa yatak odasını bölerek aradığınız ortamı yaratabilirsiniz. Bu sayede dağınıklıktan da uzaklaşmış olursunuz. Eğer odanın yapısı buna uygunsa bir kitaplık ile odayı bölebilirsiniz. Aynı şekilde panoya da çevirebileceğiniz bir bölme oluşturabilirsiniz.

Yeterince Işık için Uygun Perdeler: Perde seçimini genellikle salon veya mutfak gibi odalar için yaparız. Ama ders çalışma ortamında da uygun perdelerin kullanımı gerekir. Hem ışığı kontrol edecek hem aydınlık sağlayacak hem de ortamı ferahlatacak türden perdeler seçmeye özen göstermelisiniz.

Ne Boş Ne de Karmaşık: Dekorasyon yaparken bazen hatalar yaparız ve fazla boşluk veya karmaşa yaratabiliriz. Bu konu, ders çalışma ortamı için de elzemdir. Fazla boşluk yaratılması, iç karartabilir. Aynı şekilde fazla kalabalık ortam dikkatin toplanmasını zorlaştırır. Bu nedenle dekorasyon yaparken abartıdan uzak durun.

Yeşil Bitkilerin Enerjisi: Yeşil rengin ruhumuza iyi geldiğini biliyoruz. Aynı zamanda ortama verdikleri atmosfer de enerjinin yükselmesini sağlar. Bu nedenle ders çalışma ortamında kaktüs gibi yeşil bitkilere yer verebilirsiniz.

İlham Verici Duvarlar: Bir şeyler yapıştırmak için çocuklar genellikle duvarları seçer. Hatta resim yapmak için bile iyi birer tuval olduğunu düşünürler. Onların bu özgürlüklerini kısmadan ilham verici duvarlar yaratabilirsiniz. Duvarlara panolar asabilirsiniz. Aynı şekilde özgürce karalayabileceği yazma tahtasına da yer verebilirsiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.12.2019 - Güncelleme: 01.12.2019 19:29 - Görüntülenme: 595
  Beğen | 1  kişi beğendi