T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENLER - Ayvalıdere İlkokulu

ULAŞIM

ULAŞIM

 

 

Trakya Otoyolu'na ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yan yolla bağlanan Esenler, kuzeydoğusunda yer alan Büyük İstanbul Otogar'ı, hal ve Hafif Metro güzergâhı, Osmangazi (Dağyolu) Caddesi, Çinçindere Caddesi, Atışalanı Caddesi ana arterleriyle 02 (E-6) karayoluna, Eski Londra Asfaltı ve E-5 karayoluna bağlanır. Bu konumu itibariyle Esenler, tam bir ulaşım aksı üzerinde. Gerek Atatürk Havalimanı'na, gerekse her iki boğaz köprüsüne (1. Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü) ve de İstanbul merkezine kısa sürede ulaşmak mümkün.

Toplu ulaşım açısından diğer ilçelerden daha şanslı durumda bulunan Esenler'e İETT çok sayıda güzergahta (Eminönü, Mecidiyeköy, Yenikapı, Bakırköy gibi) hizmet veriyor.  Ayıraca gerek Eminönü ve gerekse Mecidiyeköy gibi ana yolcu dağıtım merkezlerinden  gerekse diğer bazı lokal alanlardan Başakşehir, Avcılar gibi yerlere giden İETT otobüsleri de Esenler içerisinden geçiyor. Toplu ulaşımda özel sektörün de önemli bir payı bulunuyor.  Topkapı, Bakırköy, Merter gibi çeşitli hatlarda seferler düzenleyen minibüsler, toplu taşımada Esenler'e nefes aldırıyor.

Esenler' in toplu taşımada en büyük şansı ise;  Hafif Metro hizmeti. Yavuz Selim Mahallesi'nde Esenler, Namık Kemal Mahallesi'nde Terazidere istasyonları bulunan Hafif Metro Hattı, yakın geçmişte faaliyete geçen Menderes Mahallesi ve Üçyüzlü istasyonları ile Esenler halkına hizmet veriyor. Aksaray ve Havalimanı güzergâhlarından metroyu kullanan yolcular; Yavuz Selim Mahallesi, Namık Kemal Mahallesi, Üçyüzlü ve Menderes Mahallesi'ndeki istasyonlar sayesinde Esenler sınırları içerisine girebiliyor.

Ayrıca geçtiğimiz aylarda temeli atılan ve Esenler Tekstilkent'ten de geçecek olan Mecidiyeköy – Mahmutbey metro hattının inşaatı da devam ediyor. 17.5 kilometre uzunluğunda ve yapımı 2017'de tamamlanacak olan 15 istasyonlu metro hattı Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar ilçelerinden geçecek. Mahmutbey'den Kabataş'a kadar bir ulaşım hattı olarak tasarlanan hattın ilk etabı Mecidiyeköy-Mahmutbey arası olarak inşa edilecek olup, ikinci etap olarak da Mecidiyeköy-Kabataş olarak geliştirilecek.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı Mecidiyeköy'de mevcut metro istasyonu ile entegre olarak başlayarak,  Çağlayan , Kağıthane, Nurtepe Alibeyköy bölgelerinden geçerek Edirnekapı Sultançiftliği hattına,  oradan  Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi üzerinden yeni hizmete açılan Mahmutbey-Başakşehir hattına entegre olacak. İş ve yerleşim bakımından yoğun alanları tarayan hattın daha sonra Mecidiyeköy'den Kabataş'a kadar uzatılacak.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.12.2019 - Güncelleme: 01.12.2019 10:05 - Görüntülenme: 1148
  Beğen | 0  kişi beğendi