Ock

İnsanların sağlığı için en tehlikeli hastalıklardan biri de veremdir. Verem hastalığına halk arasında ince hastalık, tıp dilinde tüberküloz denir. Bulaşıcı bir hastalık olan verem mikrobunu Robert Koch adında bir Alman doktoru bulmuştur. Onun için verem mikrobuna Koch Basili de denir. Bu mikrop insan vücuduna solunum ve sindirim yoluyla girer. Çabuk fark edilip önlem alınmazsa vücudu kemirir, zayıflatır. Ölüme neden olur.

Ükemizde, verem (tüberküloz) hastalığı konusunda toplumun bilgilendirilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ilk Pazar gününden başlayan hafta Verem Eğitim ve Propaganda Haftası olarak kutlanmaktadır. Ancak hastalığın yaygınlığı ve kurulan derneklerin "veremle savaş" adını taşıması, daha çok "Veremle Savaş Haftası" olarak anılmasına yol açmıştır. Bu hafta içinde (4-10 Ocak 2015) toplum sağlığını tehdit eden bu hastalıkla ilgili çeşitli bilgilendirme ve duyarlılaştırma etkinlikleri yapılmaktadır. Ülkemiz dünyada tüberkülozun orta derecede yaygın olduğu ülkelerden biridir. Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana ülkemizde son derece etkili bir verem savaşı yapılmıştır. Ancak tüberküloz göçler gibi nüfus hareketlerine bağlı olarak yine de ülkemizde kontrol altında tutulması gereken bir hastalıktır. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; dünya nüfusunun yaklaşık olarak üçte birinin verem mikrobu ile enfekte olduğu ve bunların % 10'unun hayatlarının herhangi bir döneminde verem hastalığına yakalanacağı belirtilmektedir. Dünya genelinde verem hastalığına yakalanma ve verem hastalığından ölüm oranları giderek azalmaktadır.

Ara

ICAO'nun 1992 yılında aldığı karar ile o tarihten beri 'Dünya Sivil Havacılık Günü' olarak kutlanan bu tarih,aynı zamanda 1944'te imzalanan Şikago Sözleşmesi'nin tarihi olarak da biliniyor.

Ara

Bir hizmetin sürüp gidebilmesi için, kişilerin kendi istekleriyle bağışladıkları para ve mülklere " Vakıf" denir. Bağışlanan mülklerin, eserlerin geleceğe sağlıklı kalabilmeleri korunmalarına bağlıdır. Geçmişin geleceğe taşınması ve yaşatılması vakıfların görevi arasındadır.

Ara

Dünya Toprak Günü her yıl 5 Aralık'ta toprağın Dünya üzerindeki önemini vurgulamak için düzenlenmektedir. Temel ihtiyaçlarımız besin ve enerji elde ederek hayatta kalmak için toprağa ihtiyacımız var. Birleşmiş Milletler (BM) Toprak gününü kutlamakta öncülük yapmaktadır.

Ara

Bugün 5 Aralık Dünya Gönüllülеr Günü. 5 Aralık'ın Birlеşmiş Millеtlеr Gеnеl Kurulu tarafından 1985 yılında, gönüllü çalışmaları vе faydalarını dünya çapında duyurmak vе gönüllü programlara katılımı arttırmak amacıyla kutlanmasına karar vеrdi.

Ara

Her işte olduğu gibi ders çalışırken de gereken bir ortam ve düzen olmalıdır. Çalışılan dersten tam anlamıyla verim alınması için, ortamın sessiz ve ders çalışmaya uygun olması gerekmektedir. Hem aileleri hem de öğrencileri ilgilendiren bu yazımızda en uygun çalışma ortamlarından bahsettik. Bu ortamlarda dikkat edilmesi gereken hususlar ve püf noktaların anlatıldığı yazımızın işinize yarayacağını umuyoruz.

Ara

Ailelerin en çok şikayet ettiği sorunlardan biri çocuklarının ders çalışmaması veya derse kendini vermemeleridir. Bunun tabi ki birçok nedeni ve etkeni vardır. Ancak biz yazımızda ders çalışmayı verimli hale getirecek unsurlardan olan ders çalışma ortamlarından bahsedeceğiz.

Ders çalışma ortamı çocuğun tüm dikkatini kolaylıkla toplayabileceği, motivasyonunu artırabileceği, dikkatinin dağılmasına sebep olacak unsurların bulunmadığı, rahatlıkla dinlenip, keyif alarak kendini derse verdiği ortamlardır. Uygun şartlarda hazırlanmış bir ders çalışma ortamı öğrenciyi başarıya ulaştıracak ilk adımlardan biridir.

Ara

Okulumuzda  bir rehberlik ve  psikolojik danışman görev yapmaktadır. Hizmetlerini kendilerine ait odalarında sürdürmektedirler. Kendilerine başvurmanız halinde gerekli yönlendirmelerle psikolojik danışma ve rehberlik sürecine başlanılabilir.

Veli olarak görüşme taleplerinizi randevu alarak gerçekleştirebilirsiniz

Kas

20 Kasım, 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla "Dünya Çocuk Hakları Günü" olarak kutlanmaktadır. Özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu "Çocuk Haklarına Dair Sözleşme"yi imzalamıştır.

Ekm

Eba içerisinde birçok faydalı içerik bulunmaktadır. Bu içeriklere öğrenciler, öğretmenler istedikleri zaman ve istedikleri yerde ulaşabilmektedirler. EBA' ya giriş yapan öğrenci başka öğrenciler tarafından paylaşılan notlara, sunumlara, görsellere, sorulara, konu anlatımlarına rahatlıkla ulaşabilmekte ve bu materyallerden istediği gibi faydalanabilmektedir. Öğrenciler kendi hazırladıkları notları ve dersler ile ilgili materyalleri paylaşabilir ve diğer öğrencilerin kullanımına sunabilmektedir. EBA' ya giriş yapan bir öğrenci oldukça zengin bir içeriğe ulaşabilmektedir.