May

3/ D SINIFI ÖĞRENCİLERİ ENERJİ TASARRUFU HAFTASI (11-18 OCAK) KAPSAMINDA ENERJİ TASARRUFFUNA DİKKAT ÇEKEREK RÜZGAR TÜRBİNİ YAPTILAR.

May

Proje üyelerinden Murat ÖZKAN küresel ısınmayla ilgili farkındalık yaratmıştır.

8 ŞUBAT 2022 Güvenli İnternet Günü Etkinlikleri

Okulumuz öğretmenlerinden  Nihal Mertek proje ortağı olduğu ''Küresel Isınmadan Geleceğine Sahip Çık eTwinning Projesi kapsamında öğrencilerimiz tarafından Güvenli İnternet Günü ile ilgili kodlama ve boyama etkinlikleri yapıldı.

BEYAZ BASTON GÖRME ENGELLİLER HAFTASI

1921 yılında bir trafik kazası sonucu kör olan bir fotoğrafçı James Bidds, çevredekilerin ve sürücülerin kendisinin kör olduğunu anlaması ve dikkat çekici olması için bastonunu beyaza boyayarak dolaşmaya başlar. Bu deneyim o denli başarılı olur ki, 1931'de Fransız Körler Örgütü, körlerin bastonunun beyaza boyanmasını ve beyaz baston adıyla simgeleştirilmesini kararlaştırır. Bu uygulama giderek yaygınlaşır ve körlerin kullandığı baston, beyaz baston olarak anılmaya başlar. ABD'de  Amerikan Ulusal Körler Federasyonu 6 Temmuz 1963 genel kurulunda 15 Ekim' in bütün eyalet yönetimlerince Beyaz Baston Güvenlik Günü olarak kabul edilmesi için çağrıda bulunulması kararlaştırıldı. 6 Ekim 1964 yılında ABD Kongresi ve Senatosunun 753 sayılı ortak kararıyla Başkan Lyndon B. Johnson tarafından her 15 Ekim' in tören ve etkinliklerle Beyaz baston güvenlik günü olarak kutlanması, beyaz bastonun önemi üzerinde durulması için bir genelge yayınlamıştır.

Ülkemizde ise resmi ve sivil çeşitli kuruluşlar yaptıkları etkinliklerle göz sağlığının önemini vurgulamak ve görme özürlü kişilerin bu durumdan kaynaklanan sorunlarına çözüm yolları bulmak için Her yıl 7-14 Ocak tarihlerinde Beyaz Baston Körler Haftasını kutlamaktadır.

Ock

Marie Curie; radyum ve polonyum elementini keşfeden bilim insanıdır. Uranyum üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda radyoaktiviteyi  keşfetmiştir. Tümörlerin tedavisinde radyasyon (Kanser için Işın Tedavisi) kullanımına yönelik ilk araştırmayı yaptı ve önemli tıbbi araştırma merkezleri olan Curie Enstitüleri'nin kurucusu oldu. Hem fizik hem de kimya alanında Nobel Ödülü kazanan tek kişidir.

Ock

Dede Korkut; Dedem Korkut, Korkut Ata, Atam Korkut olarak da bilinir. Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Kırgızistan ve diğer Türk illeri, Dede Korkut'u farklı adlarla ama aynı hikayelerle tanır.

Ock

Kağıt günümüz modern dünyasının dahi olmazsa olmazlarından birisi olmaya devam eden ve insanlık tarihinin belki de en önemli buluşlarından birisi sayılabilecek bir gereçtir.

Ock

İp atlama oyunu bir, iki veya daha çok çocuğun birlikte oynayabilecekleri bir oyundur. Ufak bir alanda oyun olanağı sağladığı için çocukların vazgeçilmez oyunlarındandır.

Ock

"Endüstri ve insanligin gelisen talep ve ihtiyaçlari maalesef zamanla  bazı mesleklerin kaybolmasına neden olmustur.  Bütün bu meslekler büyük bir el emegi, maharet ve ustalik gerektirmektedir. "

Kış, soğuk, rüzgar, gribal enfeksiyon ve öksürük anlamını taşıyor bu sıralar. Sonbaharı içine sindiremeden aniden kışın kendini iyiden iyiye hissettirmesi, yetişkinler kadar çocukları da çok etkiliyor. Üst solunum yolları enfeksiyonlarını önlemek ve hastalıklardan korunmak için ne yapacağız peki?

Kış mevsiminde, parka, bahçeye gidemeyen çocuklar  eğlenmek, oyun oynamak  için kalabalık ortamlarda çok fazla vakit geçirmekteler. Bu bir alışveriş merkezi olabilir, aktivite merkezi olabilir, oyun alanı olabilir. Soğukların etkisi ve kalabalık ortamlardaki havayı teneffüs eden çocuklarda üst solunum yolu hastalıkları çok yaygın bu dönemde. Şimdi sizlere bu hastalıklardan korunmak ve en azından hastalıklardan korunmanız için tavsiyelerimiz olacak.

Okulların başlamasıyla birlikte, küçük çocukları etkileyen grip gibi salgın hastalıkların artış gösterdiği haberlerini alırız. Okul ortamları, pek çok farklı çocuğun bir araya geldiği ve birlikte vakit geçirdiği yerlerdir. Böylesi bir ortam, hastalıkların hızla yayılması için oldukça elverişli bir ortam oluşturur. Bunun yanında, okulların açılma dönemi olan sonbahar dönemi, bir mevsim değişikliği dönemi olduğundan, hastalıklara karşı daha hassas olduğumuz bir dönem olarak bilinir. Yetişkin bir bireye göre daha zayıf bir bağışıklık sistemine sahip olan çocuklarımızı düşündüğümüzde, durumun vehameti giderek artar.

Oynanacak Yer: Uygun bir yer
Oyuncu Sayısı: 2 kişi
Kullanılacak Oyuncak/Malzeme: 5 adet yuvarlak taş

Uzmanlar, ekranlardan ve ders kitaplarından kafalarını kaldırarak her gün açık havada iki saat geçirmedikleri sürece çocukların miyop riski altında olduğunu söylüyor.