Rehberlik Servisi

Öğrencinin kendisini fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönleriyle tanımasına,

·         Gelişimine yardımcı olacak fırsatları, okul içi ve dışı eğitim olanaklarını, meslekleri, toplumun beklentilerini tanımasına,

·         Temel eğitimden başlayarak ilgi ve yeteneklerine uygun bir üst programı tanıyıp seçmesine,

·         Problem çözme gücünü geliştirmesine, doğru kararlar verebilmesine,

·         Ruhsal yönden sağlıklı ve topluma yararlı, kendini gerçekleştirmiş bir kişi olarak yetişmesine yardımcı olmaktır.

REHBERLİK SERVİSİ

Bu yaş grubuna göre rehberlik servisine gelen konuların başlıcaları şu şekilde sıralanabilir:

·       *  Arkadaş ilişkileri

·        *Aile ile olan ilişkiler

·        * Kendini tanıma

·        *Kendini rahat ifade edebilme

·        * Sınav kaygısı

·        *Ders çalışma yöntemleri

·        * Karar verme becerileri

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu nedir?

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB), dünyada birçok toplumda oldukça yaygın, çocukluk çağının en sık görülen psikiyatrik bozukluklarından birisidir. Dikkat Eksikliği dikkat süresinin ve yoğunluğunun çocuğun yaşına göre çok daha az olmasıdır. Dikkat eksikliği bozukluğunda, çocuk belirli bir şeyle ilgilenirken o sırada içinden gelen başka bir şey yapma isteğine engel olamaz. Çocuk dikkatini amaca uygun belirli bir noktaya toplanamaz ve dikkati kolayca dağılır.