Prezi Nedir?

Artık standart sunu hazırlama araçlarında sıkıldı iseniz Prezi tam size göre bir araç. Prezi ile daha dikkat çekici ve eğlenceli sunumlar hazırlayabilir ve bunları paylaşabilirsiniz. Sizlere ücretsiz olarak sınırlıda olsa birçok özellik sunarak daha güzel ve interaktif sunumlar oluşturmanızı sağlayan web sitesidir. Sunularınızı kendi web sitesinde üzerinde saklayarak internet olan her yerden sunumlarınıza erişebilir ve kullanabilirsiniz.

Korku, yaşamın her anında ve döneminde var olan bir savunma mekanizmasıdır. Araştırmalar korkular üzerinde genetik ve çevresel faktörlerin etkili olduğunu ortaya koymuştur.

Çocukluk döneminde korkular az ya da çok olabilir. Fakat bu durum ilerleyen yaşlarda farklılaşabilir. Yapılan bir araştırmada doğumdan itibaren korkuları çok olan çocukların ileride korkularının azaldığı, doğumdan itibaren az korkan çocukların ise ileriki yaşlarda korkularının çoğalabileceği sonucuna varılmıştır.

Oryantiring (yönbul, orienteering) harita yardımıyla yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir. Çoğu ülkede federasyonlar halinde örgütlenmiştir ve belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilir.

Harezmi Eğitim Modeli uygulamalarımız sekizinci haftaya girdi. Yaratcılığımızı geliştirme yollarına çözüm arayan grubumuz bu haftaya müzik ve dans alanıyla giriş yaptı. Çevremizdeki çoğu sesin farkında olmadığımızı sorunsalından yola çıkan öğrencilerimiz sesleri hissestme çalışması yaptı. Bunun için web 2.0 aracından da yararlanan öğrencilerimiz en az 10 ses içeren melodilerdeki seslerin tek tek incelemesini yaptı. Her yerde duyduğumuz seslerin aslında her birinde onlarca sesin karışımına sahip olduğunu öğrendi. Sizler aşağıdaki linkten tıklayarak sesleri analiz edebilirsiniz.

Başlıkta da yer aldığı gibi dünyamız çeşitli güzelliklere, harikalara sahip. Aslında bu harikalar 7 ile sınırlı değil. Bize göre yüzlerce belki binlerce güzellik var. Ama dünyanın kabul gördüğü 7 harika var ki tüm zamanların en iyi eserleri olarak örnek gösterildiği için bizde size bunları tanıtmak istedik.

Okulumuzdan hangi evrağı ne kadar sürede alabileceğinizi tablılaştırarak hizmet kalitemizi yükseltmeyi planlıyoruz. Örneğin "öğrenci Belgesi"  talebi için "Veli ya da Öğrenci Beyanı" karşılığında hizmetimizi 10 dakikada vermeyi taahhüt ediyoruz.

Aynı şekilde" Öğrenim Belgesi Örneğinin Verilmesi" talebini "Nüfus Cüzdan Fotokopisi  ve Dilekçe" karşılığında 1 saatte çözüme ulaştırıyoruz.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ortak girişimiyle başlatılan "Beslenmenin Otizm Spektrum Bozukluğu Üzerine Etkileri Farkındalık Geliştirilmesi Projesi" kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

4/A sınıfı öğrencileri "Fen Bilimleri" dersi ünitelerini video sunumlarıyla anlatıyor, arkadaşlarıyla bildiklerini paylaşıyor.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü: İşte 1791'de yayımlanan Kadın Hakları Bildirgesi!    5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kutlu olsun! Türkiye'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde, kadınların her alanda ileri bir seviyede olmasını arzu ederek bütün dünya ülkelerinden önce 5 Aralık 1934 tarihinde Türk Kadınına "Seçme ve Seçilme Hakkı" tanındı. Dünyada ise Olympe de Gouges tarafından Fransız ihtilali sonrasında Meclisin çıkardığı İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirgesi'nde geçen "insan" (homme) sözcüğünün yalnızca erkeği kastetmesi nedeniyle, cevaben 1791 yılında Kadın ve Yurttaş Hakları Bildirgesi`ni yayımladı.

5 Aralık 1934 tarihinde Atatürk devrimlerinin en önemlilerinden biri gerçekleşti: Kadınlar milletvekili seçme ve seçilme hakkına sahip oldu. Genç Cumhuriyet, 85 yıl önce kadınlara bu hakkı çok sayıda Avrupa ülkesinden önce tanıdı.

Örgü örme, son zamanlarda el işiyle uğraşan insanların olduğu kadar bilim insanlarının da ilgisini çekiyor. Örgü ve el işlerinin her yaştan insanın zihinsel ve bedensel sağlığına birçok faydası olduğu keşfedildi. Örgü örmek özellikle de öğrenciler için oldukça önemli bir öğrenme aracı.

4/A sınıfı öğrencileri Fen Bilimleri dersinde mıknatıslar konusunu küçük bir deneyimle işlediler.

konomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından uygulanan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) 2018 sonuçları yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) PISA 2018 sonuçlarına ilişkin ilk kez detaylı bir değerlendirme raporu hazırladı.

Buna göre, OECD tarafından 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazandıkları bilgi ve becerileri değerlendiren ve üçer yıllık periyotlarla yapılan uluslararası bir araştırma programı olan PISA araştırması, 15 yaş grubunda örgün eğitime devam eden öğrencilerin matematik okuryazarlığı, fen okuryazarlığı ve okuma becerilerini değerlendirmek ve ülkeleri karşılaştırabilmek için yapılıyor.

Türkiye PISA araştırmasına 2003'ten bu yana katılıyor. PISA araştırmasına 2003 yılında 41, 2006 yılında 57, 2009 ve 2012 yıllarında 65, 2015 yılında ise 72 ülke katılım gösterdi. Bugün açıklanan PISA 2018 araştırmasına ise 79 ülke katıldı.

Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gereklerine uyamama olarak tanımlanmaktadır.

Kahoot nedir?

İyi öğrenme iyi sorularla başlar. Kahoot bir öğrenme oyunudur. Kahoot platformunu kullanarak quiz, anket ya da tartışma biçimlerinde çoktan seçmeli sorular oluşturur ve tüm öğrencilerinizle birlikte oynarsınız. Oyuncular dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlarla, tabletlerle ve akıllı telefonlarla oyuna bağlanır, aynı zamanda oyun tüm sınıfın görebileceği şekilde tahtaya yansıtılır. Eğer iyi sorular sorarsanız, öğrencilerin nasıl hararetle oynadıklarına şaşırabilirsiniz.